Perpignan niks an
9 augustus 2017
In alle vroegte ben ik vanochtend (07:00) een rondje gaan hardlopen het was zwaar en warm. Ik ben van de camping af door het pijnbomen bos gelopen richting de zee.
De geur is sereen, het geluid wordt gedempt door de dikke laag afgevallen naalden. Tussen de kris kras groeiende bomen zie ik de opkomende zon. Dit bos straalt zo'n rust uit dat ik bijna vergat dat ik hijgend als een aangeschoten hert aan het rennen ben . Er staat een foto van in het album. De zee is bladstil en enkel wat andere sportievelingen en honden uitlaters is er niemand. Voorzichtig heb ik een stuk boulevard gelopen en ben tussen de straatjes door weer naar de camping gelopen. Vlakbij de camping is de bakker, ik had van minister van financiën (verder in dit blog Annet geheten) centjes gehad, want ik zou gelijk brood meenemen.
Ik had 15 mensen voor me dat viel mee hahahha ze willen alleen een stokbrood .
Na het ontbijt zijn we naar Perpignan gereden we hadden een kaart met daarop de binnenstad/ oude kern .
Eh As waar gaan we heen, weet ik veel, kaartje der bij en lopen maar. Volgens de kaart waren we op de goede plek.
Nou een echt oud centrum zelfs zo oud dat alles was dichtgetimmerd! We zijn door deze oude zooi heen geworsteld en kwamen toen in een iets bewoonde wereld, op een pleintje hebben we een terrasje uitgezocht en heerlijk koffie gedronken.
Wij op internet zoeken en aan de beste man van het restaurant gevraagd waar "het" allemaal gebeurde in Perpignan?
Hij tekende op onze kaart waar we heen moesten dat was echt de moeite waard.
Daar was het dan Galleria huppel de pup, dit was een soort Bijenkorf winkel met veel te dure spullen en het was er doodstil.
Wij begrepen er niks van en besloten richting de camping te gaan en dan lekker naar het strand. Op weg naar de auto zagen we een patisserie met heerlijke gebakjes, en een terras langs het water. Ja daar ga je niet aan voorbij toch.
De weg terug hebben we langs de kust gereden, mooie stranden jachthavens met tuien die op het ritme van de zee en wind heen en weer danste tegen de aluminium masten.
Na een mooie rit kwamen we weer in een ander havenplaatsje Cyprien daar speelde ze op een vol plein aan zee live muziek.
Het was een gezellige drukte.
We hebben daar even gelopen en de lunch genuttigd natuurlijk met veel vis en schaaldieren. De oesters waren heerlijk.
Op de camping terug zijn we in onze luie stoelen gezakt en hebben nog genoten van de middag zon.
Een dag zonder veel drukte en weinig te beleven, maar ach het is vakantie.
Morgen een bezoek aan de haven en de plaatselijke markt. En hopen dat het weer een beetje beter wordt want terwijl ik dit schrijf zitten we binnen, en buiten regent het met af en toe een windvlaag .
Ik zeg addeman dat is Frans hè
Ik had 15 mensen voor me dat viel mee hahahha ze willen alleen een stokbrood .
Hij tekende op onze kaart waar we heen moesten dat was echt de moeite waard.
Het was een gezellige drukte.
Een dag zonder veel drukte en weinig te beleven, maar ach het is vakantie.
Ik zeg addeman dat is Frans hè
Ellis:10 augustus 2017Mooie foto as