Regen? Wolken?

9 augustus 2017

Kom je uit bed is de zon even aan de oplader en zijn de wolken donker met soms zelfs een spetter regen! Wat is dat nu, ja het koelde wel even af maar hopelijk is het voor korte duur!

Even terug naar eergisteren, ik beschreef daar dat Annet en ik mosselen besteld hadden. Op de menu kaart staan 28 mogelijkheden om mosselen te combineren, nu ben ik van huis uit gewend dat je moet niet knoeien met mosselen dus koken met wat groenten, wijn of knoflook kan net. Annet het ze met Knoflook en peterselie (dat alleen al) , ze smaakte wat zuur en door de knoflook zou je zomaar gemarineerde hondendrol hebben kunnen eten. Ik had ze met Kriek bier besteld, daar hadden ze eerst 1 kg uien in de Kriek gesudderd en deze vervolgens bij de mosselen gedaan, het gevolg een roze brei met mossel schillen. De Mosselen waren ver weg van ONZE zeeuwse letterlijk en figuurlijk.

Erg jammer daar er hier op elke hoek mosselen verkocht worden ben je nu een beetje terughoudend . Maar we gaan zeker in de herkansing maar niet hier op de camping.

Toen we gister even de zee geproefd hadden waren we aan de wandel op zoek naar een leuk terrasje. Dat viel tegen zeg nergens wat te vinden.........tot dat.

Aan het eind van de laan zagen we wat kermis achtige tenten staan dus wij er heen!

Aan de boulevard is een dorpje op zich met allemaal restaurants, kraampjes met kleding, ijswinkels enz. En dat onder wuivende palmen en prachtige bloembakken, nou als je daar geen vakantie gevoel aan overhoud dan is er iets mis met je. Elk doorkijkje een sprookje, blauwe zee witte golven en de zinderende warmte over het zand. Op een terras plaats genomen en we hebben ieder een cocktail besteld, Annie en ik gingen voor de Mojito, Marcel de sunrise, Fred de crème de mint en Joyce de Baileys en verwennerij dat was het.

Op de weg terug langs de super, overeengekomen het ging bbq worden vanavond. Dus vlees, saus kolen en aanmaakblokjes gehaald.As maak jij ff de pindasaus, tuurlijk sausje gemaakt, vlees gemarineerd, groenvoer erbij, oké Fred steek jij de bbq maar aan!

Mensen je weet Frankrijk is mooi echt heel mooi, alleen die Fransen zelf, ja die zou je het liefst op een bootje zetten en afduwen althans de meeste.

Nu wil het geval dat ik snel vriendjes maak met de kinderen om me heen vooral op de camping in vakantie stemming.

Ook hier fietsen en steppen van die kleine Franse knaapjes langs, vriendelijk roepen ; Hello, bonzjoer madame enz, heel leuk.

Nou collaborateurs zijn het, verraders die kleine gezellige pestventjes !

Mijn Fred had de fik er nog niet in of er stonden 4 van die kleine mannetjes druk tegen hem te praten, mijn Fred verstaat geen Frans dus keek ze alleen maar aan.

Al snel stonden er 6 kleine verradertjes te kleppen en te gebaren, ik zag de bbq roken maar inmiddels kwam er bij mijn Fred ook rook uit z'n oren.

Opeens snelde er 2 weg en alsof uit de lucht gevallen kwam er een golf wagentje met 2 camping oppassers............ de verradertjes keken met grote Franse ogen en wachte af......

Missjeu feu van de bbq is interdiet, de avvevou feu de bwa interdiet Argeles sur mer.......

Ja zeiden wij, en keken naar de kleine mannetjes die genoegelijk op hun stepjes stonden geleund gelijk alsof ze uit het raampje van een Ferrari hingen.

We begrepen het, open vuur en bbq was verboden in Argeles sur mer, ivm bosbrand.

Ja die snapte we wel gezien wat er allemaal afgebrand is de laatste maand. Toch rest ons de vraag waarom er in hemelsnaam dan kolen aanmaakzooi enz bij de plaatselijke super verkocht wordt als het algeheel verboden is?

PNu zijn wij niet voor èèn gat te vangen en hebben wij nog een Grill op gas meegenomen dus konden we alles toch nog lekker bereiden en op eten.

Wel heb ik gevraagd of de camping oppassers de kleine verradertjes te bedanken voor hun goede optreden hahahahah pestventjes.

Ook vandaag nog even bij de apotheek geweest, ik had wat medicijn vergeten in Nederland en na beraad met de dokter moest ik deze toch maar even gaan halen.....

Ik ben er keurig geholpen, ze wilde me alleen veel meer meegeven dan nodig was maar daar trapt As niet in. Ze kijken hier niet op een middeltje meer of minder, wel opvallend is dat het zelfde medicijn €30 goedkoper is dan bij de Fa. Adelheid (apotheker te Berkel). Oh ja dat is natuurlijk waarom de zorg ook weer meer moet gaan kosten in Nederland .......raar heel raar.

Oké morgen staat een bezoek aan Perpignan op de agenda, een mooie stad die Zuid Frankrijk uitademt we zullen zien wat het gaat worden, ongetwijfeld weer een mooi avontuur,

Ooievaar voor nu

Maak je reisblog advertentievrij
Ontdek de voordelen van Reislogger Plus.
reislogger.nl/upgrade

1. Jannie Ras:
    9 augustus 2017
    Ha Ha wat een leuke verhalen ga zo door
  2. Rene:
    Leuk die vakantie verhalen
  3. Lida:
    9 augustus 2017
    En het werd toch nog mooi weer?! Of was de bbq-rook van gisteren boven de camping blijven hangen:)