Markt Port de Argeles
10 augustus 2017 - Argelès-sur-Mer, Frankrijk
Zo vandaag de plaatselijke markt bezocht, dwz te voet een half uur langs de boulevard naar de haven van Argeles. Het was een mooie wandeling er was een flauw zonnetje en een stevige wind. De zee was nog vrij kalm.
Onderweg veel sporters tegen gekomen daar het een mooi geplaveide route is zonder auto's. De haven ligt in de uiterste hoek, zeg maar èèn landtong verder en je bent in Spanje. We moesten over een bruggetje en door een soort poort om de haven te bereiken, het was er om 10 uur best al druk. Denk dat het ook komt doordat je in de haven ook dingen als rondvaart, duiken en zeevissen moet reserveren.
Een maal door de poort werd het wat ruimer en hoorde je het klapperen van de tuien tegen de masten van de honderden jachten, bootjes en zeilschepen.
Dit alles met een sterker wordend zonnetje heeft een bijzondere sfeer.
Er was weer een verscheidenheid aan mensen, teveel om op te noemen. We hebben een terras midden in dit gedruis uitgezocht om lekker koffie te drinken en mensen te kijken. Ja je kan daar de hele dag wel blijven zitten.
De markt bestond uit alles waar door heel Frankrijk de markten uit bestaan, kleding, sieraden en eten oh ja en potten en pannen. En dan die geur van de zoute zee, olijven en lavendel, dat is iets dat je altijd bij blijft.
Het enigste wat wij gekocht hebben is een hemdje en olijven, rijk zijn ze niet geworden van ons.
De markt was zo'n half uur lopen van de camping, terug zijn we tegen wind langs het strand gegaan, onderweg een stokbroodje meegenomen.
Omdat we vrij vroeg waren hadden we nog de rest van de dag, die hebben we doorgebracht op het strand. Er stond windkracht 5 dwars over het strand en er viel eigenlijk niet te zitten. Ja als je levend verbranden wilde dan kan dat.
Gelukkig zijn er om de km van die soort parkjes met springkussens enz. voor kinderen, wij zijn daar naast gaan zitten en dat was goed te doen.
Natuurlijk moest ik eerst even de zee in, en wat het voordeel is van mijn goddelijk getrainde lichaam is dat ze geen visjes naar me gooien of vragen of ik een trucje doe . Het water was fris en wild, hoge golven en sterke stroming.maar ja als je mij een beetje kent weet je dat als er water is dan moet ik erin.
Lekker afgekoeld en gepekeld zijn we de rest van de dag op het strand gebleven, er was veel bewolking maar dat kwam goed uit, onze huid is nog wat bleekjes .
Ons avond menu bestond uit pasta pesto en salade verde, altijd lekker en gemakkelijk te maken.
Elke avond is het hier op de camping een herrie van jewelste gezien de animation hier van 10 uur tot 24:00 duurt. Met de nodige muziek, karaoke, optredens enz.
Maar vanavond hebben onze buren de live uitvoering van de Lion King (mijn god wat mis ik dan m'n meissie). Adembenemend oh nee oorverdovend, wat een pest herrie!
En nee ik wordt er niet te oud voor, maar het lijkt alsof ze hier per camping proberen de meeste herrie te maken, ook is het hier elke avond oud en nieuw!
Bbq mag niet maar elke avond vuurpijlen afsteken......geen probleem.
Om de avond door te komen, en ja dat lees je goed door te komen! Want we zitten weer binnen omdat het zo hard waait en de temperatuur best omlaag gaat.
Dus dat, we spelen een potje kaarten 1000den ( iets anders weet As niet, ja jokeren maar dat gaat niet goed aflopen denk ik hahahaha).
We winnen om beurten dus dat houd de lol erin, gezellig met een drankje en wat te knabbelen.
Morgen gaan we uitslapen, althans de meeste, ik ga denk weer een rondje lopen. Ook gaan we het een en ander plannen, we willen nog varen op zee, Canyoningen in de Pyreneeën, wandelen in de bergen en een soort fiets huren voor 6 personen.
Dus er komt nog genoeg plezier, hopen op mooi weer.
Ik zeg bon nuit of niet
Pa:11 augustus 2017Heel leuk en mooi samen gevat ,jammer van die pleuris herrie ,maar de meeste mensen zijn tegen wording Bang van de stilte,maar wij niet ,geniet maar van jullie Vakantie,xxxxxxx