Fietskar

21 augustus 2017 - Argelès-sur-Mer, Frankrijk

Strak blauw, en de man van onderhoud waarschuwde het wordt een warme dag!

En dat is het ook geworden, we moesten nodig naar de supermarkt, maar niet doe aan de overkant van de camping. Die heeft beperkt assortiment en we wilde wat vlees enz. inslaan om morgen te grillen.

Na het ontbijt zijn we met z'n 4 op weg gegaan, Fred bleef op de camping die moest nog douche en z'n wonden likken hahaha hij had een kleine schuiver gemaakt met de fiets. Wat schaafplekken op de armen en knie, maar acht dat staat stoer.

Hij had niet gehuild en wilde geen Tarzan pleister!

Toen we net de weg opdraaide stonden we al vast, anders dan in Nederland hebben de meeste hier nog vakantie en is maandag een drukke dag.

In de rij naar de eerste kruising het viel de kant van de super op wel mee, maar retour naar de camping zag het er nu niet best uit.

Eerst inkopen doen, mijn god komt de hongerwinter eraan of is er rantsoenering aangekondigd? De super waar wij heengaan is een Hypermarche dat zegt het al Hyper. Je kan er gerust een paar uur zoet zijn als je geen lijstje hebt, ze hebben er bijv. net zoveel toetjes als bij de super in Berkel het hele zuivelschap is. En ze hebben zomaar 30 kassa's, nou en daar binnen daar binnen was het dus ook druk? Karren vol gaan er de deur uit.

Wij hadden een briefje en wisten zo'n beetje waar het stond maar de meeste (toeristen) lopen als een kip zonder kop door de winkel en dan ook nog met zeurende kinderen die van alles zien en hebben willen.

Wij zeggen dan doe maar in het karretje bij papa het mag wel hahahahaha

Het is niet gek dat die kinderen wat willen want het is gewoon overweldigend wat een assortiment ze hebben.

Goed nog even bier, Rosé en fris en dan naar de camping terug.

Het was buiten inmiddels 100gr geworden en als je geen koelblokken en een koelbox bij je had dan was je kipfilet al saté voor je in de auto zat.

De verkeersdrukte was flink afgenomen dat was mooi meegenomen.

Wij hadden in de straat van de camping al eerder fietsverhuur bedrijfjes gezien die zo'n fiets voor meerdere personen met dakje en mandje verhuren. Dat leek ons wel wat om ook eens te doen, Annet, Joyce en ik zijn dus voor de camping uitgestapt en naar de fietsverhuur gegaan.

Bonsjoer kunnen wij een fiets voor 5 personen reserveren? Ja dat kon, hoe laat we wilden nou 5uur was prima. Goed dat hadden we geregeld, inmiddels was het al 2uur geworden.

Vlak voor de camping staat een soort kar/kiosk die pizza, gebraden kip, ijs en........ Hollandse snacks verkoopt, Annet vond het een goed idee om even een broodje kroket mee te nemen.

Ze hebben er van alles ze kunnen het alleen niet uitspreken, best grappig een brodje krokket te krijgen.

Ze maken het door eerst de broodjes op te warmen, dan de kroket in het vet en dan komt het.........de franse slag aan het Hollandse broodje kroket!

Het broodje gaat met kroket en al tussen een grillplaat, nee het wordt niet geplet maar door en door warm en het broodje is niet klef. Best te doen eigenlijk.

De mannen waren blij verrast.

We zijn na het broodje nog 2 uur naar het strand gegaan omdat het op de camping te warm was en aan zee stond een beetje wind. Ook konden we een heerlijke frisse duik nemen.

We moeste wel op de tijd letten want 5uur moesten we fietsen.

We waren mooi op tijd en de fiets werd voor ons op de parkeerplaats gezet, stoeltjes op maat en gaan.

Marcel aan het stuur Fred ernaast en de dames achterin, Joyce en ik aan de zijkant meetrappen en Annet in de midden niks doen.

Marcel zette koers naar de boulevard, daar komen geen auto's en is het veilig met zo'n bak op de weg. We zaten lekker te vervelen en soms te verzaken door onze benen op de stang te zetten en niet mee te trappen! Fred had van de mevrouw fietsverhuur zelf een toeter meegekregen, je snapt het zeker wel! Elke gelegenheid werd aangegrepen om te toeteren.

Het was best aangenaam onder het dakje een beetje in de wind, maar een ijsje zou het feest compleet maken. Oké Marcel richting de ijszaak!

Annet had de grootste lol, oh wat werd ze moe en ; jongens hij gaat goed.

Op het plein bij alle restaurants en winkeltjes heb je aan weerskanten van die fonteintjes die dan laag en dan hoog uit de straat spuiten. Annet zat in het midden........

Wij zette koers naar zo'n fontein, Fred pep,pep,pep al die kinderen opzij jagen, ouders die verbaasd keken. Mensen op de terrasjes stopte met drinken.

Wat gaan die gekken doen dan met die fietskar?!  Nou Annet nat maken, precies op het goede moment stuurde marcel het fontein op en zette wij volle kracht vooruit, gillend van de pret over het fontein!! Annet nat, ja wij ook maar lol hadden we.

Iets verderop was de ijswinkel, daar een lekker ijsje gekocht en langzaam weer retour fietsverhuur want ons uurtje zat er bijna op.

Al zingend over 'het strand stil en verlaten' over de boulevard weer terug.

Het was echt leuk om te doen en een uur is genoeg, daar er niet echt veel ruimte is om veilig te fietsen.

Naast de fietsverhuur zat een viswinkel, tenminste ze verkochten er ook vers gemaakte visgerechten enz.

Ik wilde graag oesters maar die waren op, morgen weer zei de man. Marcel en Annet hebben Paella gekozen, Fred, Joyce en ik bij de ander buren een pizza.

Ook hebben we vanmiddag via de receptie van de camping gereserveerd voor "Traine Jaune" ofwel de gele trein. Deze rijd over adembenemend route door de bergen.

Dit gaan wij woensdag doen, we moeten om half 7 bij het busstation zijn dan worden we bij de dichtstbijzijnde treinstation gebracht en gaan dan met de gele trein mee.

Spannend dus.

Het was vanavond windstil dus hebben we even kunnen darten, een leuke afwisseling op het 1000den. Het is 4-3 voor de heren geworden.

Nu ga ik slapen want morgen om 10 uur ga ik met Joyce parachute vliegen achter een boot op zee.........

Adema bonsjoer

1. Jullie liefste (bonus) dochter:
    Zo hoort het Annie!! Lekker anderen laten werken. Mis jullie xxxxxxxx
  2. Astrid:
    22 augustus 2017
    We missen jou ook allerliefste van de wereld xxx
  3. Sven:
    22 augustus 2017
    Hahaha goed bezig jullie. Er zit gelukkig nog wel iets mee :).
  4. Lida:
    22 augustus 2017
    Hé alles klopte vandaag!! Daar kunnen jullie weer dagen op teren. Zou het morgen met die gele trein ook zo vlot verlopen? Veel plezier allemaal.
  5. Annette:
    23 augustus 2017
    Ik deed echt wel wat, de wegwijzen en tegenhangen in de bocht