Hoppala 3 is binnen
12 juli 2024 - Linz-Land, Oostenrijk
Een heerlijke dag, blauwe hemel, weinig wind.
Annet der fiets is gerepareerd die hebben de jongens opgehaald vanmorgen. Wij bleven op de camping ontbijt maken en opruimen, wasje doen enz.
Annet vertelde dat ze buurman "reetveter" had zien wandelen met stokken.....in zijn reetveter met z'n shirt aan de voorkant ingestopt zodat zijn mannelijke propje goed uitkwam. Ik had me daar lol toen ze het vertelde en prompt gaat hij het grasmaaien in zijn werk string. Vrolijk liep hij daar over het gazon heen en weer, helaas steeds bukkend omdat hij die bak moest legen. OMG dat kan echt niet. Gelukkig was het ontbijt al gedaan.
Goed de route van vandaag ging van de camping naar Grein, een prachtig schilderachtig plaatsje aan de Donau.
De route ging door en om wat plaatsen, en dus niet de hele weg langs de rivier. Zo zie je nog is wat anders. Hier en daar een museum of bedrijf, genoeg te zien dus.rond 1uur werd het tijd om iets te drinken, het was 31gr.
Op een terras zagen we vader en zoon een heel groot bord eten bestellen, en ze gingen er eens goed voor zitten. Hoe vader het op gekregen heeft weten we niet, de beste man had geen tanden en zat als een caricatuur te kauwen hahahha geen gezicht.
De rit ging verder langs het water, een mooi glad fietspad voor ons, water met zo nu en dan een boot.het was er opvallend rustig.
Ook zagen we een kunstwerk van metalen vissen langs de dijk, het symbool van deze streek.
We kwamen in een dorpje in waar werkelijk 3gasthoven waren en alle 3 dicht, wel stond er een boord langs de weg met 'urlaub auf den Bauerhof, braubauernhof Moser 30m links. En zie hier een geweldige binnenplaats met overdekte houten banken met van die gezellige kleedjes.
Ja daar moesten we wat eten, Oostenrijkse kost.
Fleisch knödel mit zauerkraut, gerookte forrel filet , speck Platte allemaal lekker. Ook hadden ze van die most, appelsap, vlierbes enz drankjes .
We hebben zitten genieten. Terwijl wij rond keken zagen we dat ze ook een branderij/stokerij hadden, ja dat laat je niet voorbij gaan. Na de lunch zijn we binnen een kijkje gaan nemen. Wat leuk was dat allemaal schnaps en likeurtjes uit eigen brouwerij.
Natuurlijk moesten we proeven en hebben we wat meegenomen in de fiestas hahaha.
Het eind kwam in zicht heel ver weg was weer zo'n Donau brug en aan de overkant moesten wij zijn, daar stond de auto.
We hadden een geluk er was een heel groot gashof/hotel aan de over van de rivier bij Grein.
We zouden de fietsen opladen, en dan naar de camping rijden om vervolgens morgen weer verder te gaan. Tot onze vreugde mochten we de fietsen stallen in een speciale fietsenruimte
Hoe fijn is dat, accu eruit fiets op slot en zonder naar de camping terug.
Morgen starten we daar weer. Eenmaal op de camping zijn we een lekkere frisse duik gaan nemen daar knap je van op.
Voor de avond hebben we iets bij de camping gegeten echt leuk zo.
Rit 3 is binnen!
Morgen Grein naar Emmersdorf .

Jullie zien en beleven genoeg 🥰
Die reetveter voorkomt dat hij tussen de maaier komt denk ik 🤔
Leuk verhaal weer ❤️😘
Bei mannelijke propje lag ik in de deuk 😂😂