Aan alles komt een eind!
27 juli 2024 - Schollbrunn, Duitsland
Vandaag vrijdag na een rustdag en een dagje rommelen en afbreken zijn we op weg naar huis.
Wat een gave vakantie hebben wij gehad, zoveel gezien en gedaan.
Vooraf hadden we dit geen van 4 bedacht, tuurlijk was het soms wel een gedoe met de begin en eindpunten(auto ruil).
Maar het was het meer dan waard.
De Donau zal ik nooit meer vergeten, blauw is hij niet maar wel schoon. Ik heb er uiteindelijk ook in gezwommen! En wat een geweld elke energiecentrale stonden we er weer van te kijken. De scheepvaart vond ik wat tegenvallen, de stroming zal wel een reden zijn.
Maar de vergezichten, het klotsen tegen de kanten van het fietspad, ja zo dicht reden we soms langs het water.
De eindeloze bossen, en strakgeschoren velden, er werd veel graan verbouwd dus ook stro. Overal stroken met veldbloemen in hun kleurenpracht, want ook in Oostenrijk hebben ze het insecten probleem wel in de gaten.
Hier en daar stonden ook zonnebloemen , dat ken ik eigenlijk alleen van Frankrijk.
En dan zoveel heerlijke geuren, oke soms ook wel stront van een boerderij of put, maar meer bos en veld wat je rook.
De dagen dat we niet fietste miste ik het gewoon, zo relax ondanks de soms zware inspanningen berg op hahahhaa zweten was dat.
En zweten hebben we gedaan, want wat een geluk hebben wij gehad met het weer! Als we overdag 3uur regen gehad hebben in onze hele vakantie dan is dat veel.
We hadden soms zoveel vocht verloren, dat als ik ging piesen er een stofwolk uit kwam hahahah en maar drinken liters water, radler en biertjes (ook lekker).
Wat was ik blij met mijn uitvinding "het onder m'n zadel automatisch oprol zuigslangetje"
Onder het rijden gewoon lekker water slurpen uit een koeltasje achterop m'n fiets hahahha.
Ja zullen er zijn die zeggen: je hebt toch ondersteuning op je fiets!
Ja das waar, maar zoals ik ben wilde ik er zo weinig mogelijk gebruik van maken.
En dat is gelukt, alles op eco, en bijna geen accu gebruikt. Dat gaf me toch wel een kick hahaha.
Ook waren er de mooie plaatsjes waar we doorheen reden, en soms naar uitkeken omdat daar een restaurant was.
Wat ook goed geregeld is is dat er op het Donau fietspad van die service palen staan, voor lucht of gereedschap, echt handig.
Dan waren er nog Wenen en Bratislava, mijn hemel wat hebben we daar veel gezien.
De prachtige binnenstad van Bratislava, die we konden bezoeken omdat we toch een overnachting gedaan hebben hahahah op een boot in de Donau.
Dit kon lang niet op tegen het majestueuze Wenen, de stad van de walz, Sissi en rijkdom.
Alles onder een strak blauwe hemel, mooier kon het niet.
En nu, nu wordt de omgeving platgestreken de bergen en heuvels verdwijnen langzaam, en krijgen we zicht op duitsland.
Vanochtend nog even onze buurman gedag gezegd hij kwam helpen met wegrijden hahaha. Ik heb hem voorspoed en goede gezondheid gewenst.
Annet had koffie gezet en een ontbijtbroodje gemaakt voor de 1e km.
Vandaag hopen we 550km te rijden en ergens een camping te vinden om te overnachten.
Het overnachten is gelukt en Marktheidenfeld, we hebben de auto met caravan geparkeerd en zijn 1km verderop naar het hotel gelopen.
Zo'n echt duits gasthof met gezelligheid en vriendelijke mensen.
Het was al laat dus zijn we gelijk ergens gaan eten. Op terras van een Brauhaus, we zagen de borden eten voorbij komen! Een plaatselijk biertje erbij echt heerlie de peerlie zeg maar.
Toen we nog niet aan het schrapen van de borden toewaren kwam de serveerster: wilt u misschien nog koffie?
Wij keken elkaar een beetje vreemd aan, ik zei: eh nou we zijn nog aan het eten, misschien later wat Marcel bevestigde.
3 min. later krijgt hij koffie, nee we zeiden misschien later.
De ontspannen sfeer was opeens een beetje haastig.
Ik ben even naar binnen gegaan en heb gevraagd hoe laat ze gingen sluiten.....ja 22 of 23 uur. Dat is een rare tijd zei ik, waarom wordt er dan koffie gebracht....
Wij maken om 9uur de machine schoon en dat duurt lang, nou ja zeg die zijn gek.
We hebben rustig afgegeten en zijn weg gegaan.
Marktheidenfeld ligt aan de Main, en langs de oever was er nog een "biertuin" geopend.
Daar hebben we nog even gezeten voordat we gingen slapen, in een heerlijk bed in een schone kamer.
En dan nu na een ontbijtje in de auto naar huis 550km.
Hiermee komt er ook een eind aan mijn vakantieblog 2024.
Ik/wij hebben genoten deze reis, van alles wat we gedaan, gezien, gegeten en gedronken hebben.
Liebe grüsse Astrid

Bedankt dat u de tijd heeft genomen om uw vakantietijd met ons allemaal te delen - fantastisch!!
Veilige reis naar huis! X
Momenteel rijden wij 500 km achter jullie, ook op weg naar huis na een heerlijke ( noodgedwongen) rustigere vakantie!
Wat hebben we het allemaal heerlijk gehad en inderdaad geboft met het weer.
Dankjewel voor het delen en tot gauw 😘😘