200km op de teller!
12 juli 2024 - Linz-Land, Oostenrijk
De dag begon met spullen pakken, lijkt op als je gaat skiën, bril, handschoenen, extra shirt, en water veel water.
We konden buiten ontbijten want de lucht was weer gebroken wit(lees beetje bewolking)
Dit anders als vannacht toen ik naar buiten moest in een onaangekondigde hoosbui. De was stond buiten en de zijkanten van de tent stond open, toen ik weer verzopen in bed stapte keek er èèn heel raar. Ik zij geen zorgen lief, ben even gaan douche, had het zo warm......hij had niet gehoord hahahaha.
Goed op naar Emmersdorf om er een auto achter te laten. We vertrokken uit Grein, een prachtige plaats met veel mooie gebouwen.
De rit voor vandaag was 50km dus goed te doen, op het moment van starten was het broeierig warm 29gr.
We reden een heel eind echt langs het water, maar daarna ook door weilanden met mais, tarwe/stro en ja zelfs zonnebloemen.
Steeds met mooie vergezichten en leuke pleintjes. En echte ouderwetse koeienstallen!
Onze 1e pauze was na 12km, we hadden trek in koffie met strüdel, dat was ff lekker zeg.
We zaten de hele dag goed op schema, tussenstops als er een mooie foto gemaakt kon worden, of op een pleintje om watermeloen te eten. Onder een linde boom uit 1300! Dat was mooi.
Glooiend ging de route verder, maar er hing verandering in de luch. Ik heb een spiegeltje op mijn fiets ( kan ik de hele dag naar een geweldige kanjer kijken die er met helm en rood hoofd niet zo flateus uit ziet dan anders hahaha).maar goed ik zie daar achter ons de lucht van hemelsblauw naar grijs veranderen.
We besloten om te gaan lunchen en dan de boel aan te kijken.
De lunch was heerlijk, een licht slissende dame adviseerde ons om achter op.een keol terras te gaan zitten, we mochten de fietsen er ook zetten. We bestelde lunch, een soort stokbroodje met zout erop en gevuld met kaas ham crème enz.
Dat smaakte best, ik vroeg de dame;was denken sie von Das gewetter?
Ach das geht meissstenss vorbei......dusss
We zaten nog geen 10 meter en daar kwamen de 1e druppels, in mijn spiegeltje zag ik nu ook flitsen in de verte! Ik riep oh moedertje ik moet een tandje bij zetten want dit is niet best. Zwart werd het en na windstilte ging het stormen en hozen.
We waren al gestopt om de regenjassen aan te doen, maar moesten nu schuilen.
Wat is wijsheid de auto stond naar na even op maps kijken maar 250 mtr weg. We zijn ervoor gegaan, vol op de pedalen om de ellende voor te blijven.
Bij de auto moesten de fietsen er nog op.en toen konden we weg.
Het is rond om er tekeer gegaan, maar wij waren alleen maar nat.
Thuis hebben we genoten van een
"halbe henn vom grill" die we onderweg gescoord hadden, een feestje.
We zijn best trots want de helft zit erop, niet van de vakantie maar van de fietsroute. 200km en een beetje hebben we gehad.
Morgen gaan we inpakken en zondag verplaatsen we naar het Wienerwald voor nog veel meer avontuur.
Bis dann, grüsse got.

Heb je dat grote baquet gegeten, ziet er heerlijk uit.
Prachtige Foto van de lindeboom
en de landschap alleen jammer van het weer ik hoop maar dat het beter word 😘