Retour camping
21 juli 2024 - Mödling, Oostenrijk
Vandaag en morgen een klein verhaal, want we doen niet zoveel.
Vandaag hebben we Wenen verlaten, wat hebben we genoten, en cultuur gesnoven
Het kon niet op, de pracht, praal en uitbundigheid konden niet op. Het is duidelijk dat ook bij de (wederop) bouw van de stad een heleboel opschepperij en ik ben groter mentaliteit was. En mede door de verschillende geloven is deze stad geworden wat het is. Alle gedenk stenen en monumenten laten je eraan herinneren dat er grote namen in Wenen gewoond .en geboren zijn.
Gelukkig hebben we ook delen van de stad gezien waar het allemaal niet zo mooi is, dat er ook gewone mensen wonen, werken en leven. Kleine straatjes met smoezelige huizen, je kent ze wel. Vieze gordijntjes of geen, wasgoed aan de gevel en geen bloemen of mooie parken. Het is ook een multi culti stad, veel indiërs die er van die rare winkeltjes hebben. En eet tentjes waar je niet eens naar binnen stapt.
Gelukkig hebben wij het meest rondgelopen in de betere buurten en hebben we kunnen genieten van dit alles.
Het mooie weer speelde ook een rol, want was was alles mooi, en schoon onder die zinderende zon.
Het appartement moesten we voor 11 uur verlaten, nou 10uur stonden we buiten. Eerst alles in de auto zetten en dan een leuk plekkie zoeken voor ontbijt met koffie.
Marcel wilde nog graag naar een Bier winkel iets verder op, 20min lopen.
Wij op pad, door straatjes en paadjes eenmaal aangekomen waren ze dicht....vakantie. teleurstelling alom, voor niets gelopen enngeen biertjes voor thuis.
Wel vonden we een goede plek om een ontbijt te nuttigen.
En ja gaan we nu echt weg, ja echt. We gingen weer naar de camping, niet direct!
Ik had even gezocht er was nog een winkel met meer dan 1000 soorten bier in de buurt.
Dan toch maar even daarheen gereden, als een kleine jongen zo blij.
Met een aantal biertjes achterin hop naar de camping. Onderweg nog even boodschappen gedaan. Vanavond eten we gesmolten kaas op stokbrood, met salade, heerlijk was het .
Vanavond niet te laat naar bed, morgen een rustdag want maandag wacht er nog een grote uitdaging op ons! De laatste etappes van onze tour de Donau.