Nummer 2 is binnen!
10 juli 2024 - Linz-Land, Oostenrijk
We konden vanwege de betere start eerder beginnen met etappe 2 dat was fijn.
Het was een warme dag, 33gr en strak blauw (helaas wordt het wat minder). Goed ingesmeerd en met voldoende water gingen we op pad. Eerst auto op het eindpunt zetten dat viel niet mee, er was overal een parkeer zone van 1 of 2 uur. Uiteindelijk kwamen we bij een treinstation daar kon hij blijven staan.
De rit naar het begin verliep goed, door mooie glooiende heuvels met wijngaarden prachtig in de zon. En steeds zag je een stukje van de Donau.
Bij de fietsen heb ik de dame nog een keer bedankt voor het stallen van de fietsen, dat scheelde een hoop gedoe.
Met het verplaatsen van de fiets schraapte ik de standaard over mijn blote teen.....au dat was even jubelen, een pleister met wat zalf erop en we konden op pad.
Deze route van Schlögen naar Linz was ongeveer 50 km, we hebben er alvast 10 van de volgende route bijgedaan omdat we niet in Linz wilde eindigen.
Kijk Linz is een mooie stad als van kunst en cultuur houd. We zijn er een paar keer doorgereden en eerlijk gezegd vond ik het veel te druk. Dus de keuze was ff doorrijden dus.
Door de warmte en veel drinken was onze masg een beetje raar, af en toe stopte we even om de boel wat rust te geven. De rit ging nu meer langs de Donau als vandaag. Bijna de hele weg is keurig glad en opgeruimd je kan er naar hartelust fietsen. Wel was het een stukje heel saai, daar was niks te zien ja water dus blik op oneindig en gaan met die hap. En denken aan wat komt en dan bedoel ik een heerlijke verfrissing, bier, ijs, water maakt niet uit.
Wat dan weer wel heel leuk is met al die bochten; je ziet niet wat er komt!
En wat was daar na 15km tegenwind, 32gr een heerlijke verrassing! Rode parasols die wapperend in de wind met al hun glorie ons stonden te lokken! Een prachtig terras met al aardig wat mensen. Dan kun je dus op tafel wat er geserveerd wordt. Op 1 tafel zagen we half volle glazen, met van die vette randjes hier en daar een likje rose en oh daar achter zaten mensen! Mensen met gelukzalige blikken, zij waren de eigenaren van de ijscoupes op tafel!
Nou daar werden we vrolijk van!
Die hebben we dan ook besteld een coupe ammarene zoooo lekker en natuurlijk een biertje tegen de nadorst. Wat een zaligheid zo langs de Donau, met een brug in t zicht en een door het water afgekoeld windje.
De rit ging verder, we zijn zelfs een keer overgevaren met zo'n trekpond. Wij met een hele hoop andere fietsers. Iedereen maakte foto's van de overtocht zo ook een ouder stel. Zij ging frivool tegen de reling poseren, met haar dooie suikerspin op haar hoofd een van zweed doorweekt shirt en oververhitte wangen. Lief als ik ben vraag ik ; zal ik u beide op de foto zetten?
Nee zij hij ik maak alleen van de omgeving een foto, de dame keek wat bedust en verzocht de man dringend om dit toch maar te doen. Daar stonden ze, ik dacht zal ik ze er niet opzetten en gewoon de mooie omgeving fotograferen hahahahaha.
En door nu aan de andere kant van het water, we naderde Linz en dat was duidelijk. Langs de oever was het gewoon druk van mensen die verkoeling zochten. Veel kleine kiosken die vanalles verkochten en het dan ook druk hadden. Het laatste stukje ging onder een heleboel bruggen en langs rondvaartboten.
Daar was de auto we hadden route 2 volbracht 60km!.
Om logistieke reden besloten Annet en ik on nog 15 km eraan te plakken naar onze camping dan konden de jongens de auto's ophalen en in 1x naar de camping. Een heel goed plan want dan konden we nog avondeten op terras van de camping.
Al met al een geweldige dag 75km in de pocket!

Heerlijk weer om te lezen 🤗🚴♀️
10 Juli 2024
Wauw wat een prestatie bij zo prachtig landschap maak het
gemakkelijk tot morgen 😘