Oh oh hitte alarm!
24 augustus 2023 - Sanguinet, Frankrijk
Je hoopt altijd op mooie weer, in ieder geval droog als je gaat kamperen.
Nou dat is het dus, zeer droog en prachtig weer, vandaag 38gr! We zitten als 6 vetvlekken op het strand en luisteren naar de waarschuwingen die de securetè zeg maar de reddingsbrigade de hele dag over het strand uitroepen. Ja het is een beetje vreemd dat je niet overal de oceaan in mag, inmiddels begrijpen we wel waarom.
Kijk als je het water in wil moet je de nodige aktie ondernemen.
1 haal je broek op en desnoods het touwtje extra vast maken.
2 je bikini hesje over je hoofd kruislings aantrekken.
3 hou iedereen in de gaten en luister naar de reddingsbrigade!
Ik had dit allemaal in acht genomen, dus loop geconcentreerd het water in. Ik trotseer de èèn na de andere golf.
Tot ik iets langs mijn benen voel schuren, ik kijk alert om mij heen, zie alleen een huilend kind en een moeder.
Ik wordt door de golf gegrepen rol door het water als in een wasmachine, en "schuur" daar is het weer!
Ik neem een hap lucht duik onder de golf en voel een gevaarte om mij heen drijven.
Ik een reflex pak ik het onder mijn arm en worstel me boven water. Nog steeds had ik het vast, ik gaf er een paar ferme klappen op en worstel mij boven!
Wat was dat kind blij dat zij haar opblaas dolfijn weer terug had!
Tevreden heb ik het water verlaten en met een rosé in mijn hand bij te komen van dit alles.
We hadden voor de lunch even wat op het stokbrood gehaald.....gorgonzola die ze uit een ronde kaas van 10kg scheppen!
Je hebt niks anders meer nodig zeg maar, oh nee we hadden ook Ansjovis met knoflook in 't zuur. In de middag waren we lekker even aan t zwemmen tot we onze (de meeste) parasols weg zagen waaien. Er waren 2 vriendelijke dames die er een paar ingeklapt hadden maar het was toch wel even schrikken.
De temperatuur steeg tot boven de 40gr.
Dat was voor mij het teken om de boel is even te polsen: jonge lui, kijk is naar elkaar, jullie zien er uit als een vetvlek!
Lijkt het niet beter om het plan hier ergens te blijven eten en de avondmarkt te bezoeken even uit te stellen.
Kijk warm is lekker te warm is slopend en dat kunnen we niet hebben, gezien wij morgen (lees vandaag) voor een 2 daags tripje Pamplona gaan bezoeken. Dus ik dacht beter pakken we de boel op, halen bij de vis/traiteur wat eten voor ieder wat wils en zoeken op de camping de schaduw op.
Zo gedacht zo geluisterd, we hebben heerlijk gegeten, uit de zon maar bloedheet!
Goed de plannen voor morgen zijn gemaakt hotel had ik al maanden geleden geboekt in het centrum van Pamplona!
Ik zeg adiossos tot morgos in viva espagnol

Het voelt alsof we er gewoon bij zijn!
En wat een ervaring in de oceaan! Gelukkig dat het een opblaasdolfijn was! En niet het kindje zelf!
De extreme hitte lijkt me wel een dingetje. Maar jullie lijken er prima mee om te kunnen gaan! Hopelijk wordt het wel wat koeler!