Oh oh ....
30 augustus 2025 - Marina di Massa, Italië
Wat een mooie afsluiter had moeten worden werd een avond van vliegende glazen placemats
en salade.
De avond dat we terug kwamen uit Florence kregen we van de camping door Dat er (voor de 2e keer) een weeralarm was voor onze regio!
Goed we hadden alles goed vast staan, maar ik en het weer zijn geen vrienden. Dus zei tegen Fred laten we de tent maar dichtmaken, dus de voorschermen erin geritst en haringen in de grond.
We moesten nog eten, en het restaurant is aan de andere kant van een hek naast onze caravans.
Weg zijn daar heen gegaan zodat we in de buurt konden blijven......
We hadden net zo'n beetje de laatste hap op en het ging me daar los! Alles van tafel, de salade in m'n haar wijn over de grond, we zijn gelijk naar binnen gevlucht.
En als je denkt oke regen, dan hebben ze hier nog meer regen, heeeeel veeel regen.
Zoals ik al zei ik wordt er altijd een beetje nerveus van, te vaak ellende meegemaakt.
Wij besloten door deze regen naar de caravans te rennen, natter als nat kan toch niet, maar er moest wel even aan de tent gehangen worden.
Bij Annet en Mars was er al een stok gezakt dus de luifel was plat.
Onze tent hebben we een paar minuten vastgehouden en was spullen opgeraapt. Inmiddels was het buiten èèn groot zwembad met hier en daar tor 10cm water.
Pfffff nou de hitte van de dag waren we snel kwijt.
We hebben toen het wat rustiger werd de luifel van de andere eraf gehaald en veilig neer gelegd.
Joyce daarin tegen had om haar tentje een soort slotgracht, maar binnen was alles droog!
Ze zei: ik ga lekker naar bedje, slapen met deze regen is zoooo lekker hahahaaha en dat deed ze dan ook.
De volgende morgen was het water gezakt, maar het was best een zooitje om ons heen.
Ons paleis stond als een huis, hier en daar even wat opspannen maar dat was het dan wel.
Er zijn altijd mensen die zo'n waarschuwing niet serieus nemen, ja die hebben het geweten.
Maar goed in de ochtend Mars uit zn bed getrommeld want die was er toch wel een beetje klaar mee.
Ik daarintegen had in de nacht liggen denken hoe we het zo konden fixen dat de luifel weer opgezet kon worden.
Met wat zaag, schroef en handigheden staat hij er weer!
Om ons heen liepen ze met natte zooi omdat ze gewoon gedacht hadden dat het wel meeviel.
Wij hebben een wasje gedraaid, in de droger gedaan en ik heb voor ontbijt lekker eitjes met spek gebakken, dat hadden we wel ff nodig.
Het zonnetje kwam weer door, en zijn boodschappen gaan halen.
Ik zei kom vlieg er eens uit.
Die avond bbq en liflafjes je kent het wel. In de middag hebben we in de zon gelegen want dat hadden we even nodig.
Al met al alles oke, al is het weer wat onbestendiger geworden.
Kijken wat de dag ons vandaag brengt, nu helaas grote donders en grote druppels.
Wat vandaag ons brengt zullen we gaan zien

"O je,het was weer spannend, jullie vakantie een avontuur maar het loond de moeite om de mooie steden en de omgeving te genieten dat is vakantie. 🥰😘🫶