Dag 3 de thuisreis
6 september 2025 - Paffendorf, Duitsland
We hebben gister redelijk gereden al duurde het toch weer langer als de planning was.
We zijn geland bij Koblenz en wel aan de Laacher see bij een jawel RCN camping.
We hebben geprobeerd om in Koblenz zelf te overnachten maar geloof het of niet alles was vol!
Goed dit was ook prima, helaas hadden we de laatste 2 uur al veel regen, en zo ook toen we bij de camping aan kwamen.
We hadden daar trouwens ook een marzeltje dat we met 2 caravans op 1 plek mochten want ook hier was het vol.
Tis wel heel mooi, een terassen camping met zicht op het meer.
Het is hier het Eifel gebied dus het weer is een beetje gelijk aan Nederland, ik zei ook volgens mij moet je hier heel mooi weer hebben.
Anders koelt het s'avonds heel snel af, en elke ochtend de mist van het water.
Heel even kwam de zon door toen we net de pootjes uitgedraaid hadden, ja heel even.
Want het ging me daar weer los!
Ik was niet zo gerust op hoe we erbij stonden, helling afwaards en de pootjes tot de max uitgedraaid, blokken voor de wielen. En met onze hoofden aan t voeteind hahahaha.
We zijn met paraplu op naar het restaurant gelopen, met als bedoeling een drankje en dan nog even iets gaan doen.....
Nou kano varen over de camping was het enige, dus ja dan maar in het restaurant uitzitten en wachten tot etenstijd.
Dat deden we dan ook, in de "Blockhütte" warm en droog.
We hebben er heerlijk gegeten, we konden nog een koffie bij de caravan doen. Even buitenlucht, daarna douche en naar bed.
En nu, nu met Keulen op de boorden richting huis.
Zo loopt ook de zomervakantie van 2025 op z'n einde.
Een avontuur, een beleving en een hoop ervaring rijker.
Italië met je vele gezichten, je rijkdommen, armoede en rare klimaat.
We hebben genoten van al het lekkers en van waar ze in Italië bekend om staan.....Pizza, pasta, vis, Limoncello en Aperol spritz.
Door dat het sommige dagen zo warm was hebben we niet alles van ons verlanglijstje gedaan, maar wat hebben we veel wel gedaan.
Met als hoogte punten de 3 dagen Florence!
Wat een pracht en praal en hoe leuk was wijn uit een luikje!
De tour naar en door de marmergroeven, adembenemend indrukwekkend en leerzaam.
De zee, m'n grote liefde, die blauwe golven, de afkoeling en de rust.
En dan het bezoek aan Cinque Terre ofwel de 5 dorpen.
Wat een beleving en alles met de trein, wat ook super relaxed was, geen gedoe met parkeren enz.
En niet in de laatste plaats het bezoek van 2 dochters en schoonzoon, helaas misten ze elkaar net. Maar hoe leuk en fijn was dat, ik hou van ze.
Natuurlijk liep niet alles op rolletjes, maar dat was buiten ons om, het verplaatsen ivm.sluiten van het toiletgebouw, het luifelhangen in een noodweer.
Ikke toch wel een beetje ziek, veel snot vooral.
Maar uiteindelijk hebben we genoten en kunnen de herinneringen nog eens ophalen met al onze foto's erbij.
En ja het is ook voor jullie jammer, want nu komt er ook een eind aan mijn verhalen.
Ik heb het weer met liefde en plezier gedaan, soms viel het even niet mee, zo op mn mobieltje.
Met Eros Ramazzotti op de radio zeg ik ciao en tot een volgend avontuur!

Wat hebben jullie een geweldige tijd gehad met veel gelach, lekker eten en wijn, heel veel plezier.
We wachten tot de volgende keer - groetjes van Ross en Nancy
Dank je wel, Astrid, voor je mooie verhalen, soms spannend en je mooie beschrijvingen over de dorpjes en landschappen en het lekkere eten. dankjewel en doe allen de groeten van mij. tot de volgende keer.🥰😘👍💯🤟
Ik vind het leuk dat je meeleest tot de volgende vakantie xx
Een hele leuke vakantie, wat over is zijn mooie belevenissen, verhalen en heleboel wasgoed dus nog nog wel ff wat te doen. Astrid bedankt ik het het allemaal nog 'ns herbeleven 😀