Dat was Florence, om nooit te vergeten.
28 augustus 2025 - Marina di Massa, Italië
Als ik dit schrijf zitten we als een stel zoutzakken in de trein, met airco gelukkig.
We zijn er stil van, zoveel indrukken we gehad hebben.
Goed de ochtend starte met ja helaas het appartement verlaten, dat was geweldig. Midden in het centrum.
De mannen gingen de bagage in een locker doen, en de meiden gingen op zoek naar een bakker. Want vandaag gingen wij met een gids op de fiets de stad verkennen een tour van 3 uur langs de parels van de stad.
We vonden vrij snel een bakker, die hebben ze hier best veel. Zo van die zaken waar je belegde broodjes, belegde Foccacia en zoet kon halen.
We wilde ook koffie, maar de mannen waren er nog niet. Goed brood in de tas en op naar de fietstour shop.
Daar werden we ontvangen door een iets te enthousiaste italiaanse, ze was een beetje nerveus want ze moest op tijd vertrekken.
We konden zelf een fiets uitzoeken en op maat zetten. Annie en Joyce hadden uit voorzorg een e-bike gekozen want ja je weet niet waar je naar toe gaat.
Ook kregen we kastje om de nek met 1 oortje zodat we de gids konden verstaan en volgen.
De groep van 10 personen was er klaar voor, ja in elke groep zitten ze hè.
Van die Hanzie's ze willen een helm, pakken een te kleine fiets of liggen bijvoorbaat al op de grond.
Nou ik wil geen Hanzie zijn hahahha.
Het is een uitdaging kan ik je zeggen, over die middeleeuwse straten. Vol met kuilen, kapote stenen en gaten.
Maar we gingen goed, we hebben zo'n 7 stops gedaan door de binnenstad heen.
Eigenlijk hadden we best al veel bezocht kwamen we achter.
Alleen de gids wist nog wel even het fijne van sommige gebouwen.
Ze was idolaat van Leonardo DaVinci en zijn gevolg. En ze vertelde 100uit over alle beelden die er overal stonden.
Ook had ze als tip om een op een dakterras te gaan, wij natuurlijk stoer; oh dat hebben we al gedaan, waarop zij helemaal blij werd.
Ook zijn we 2 keer de rivier de Arno overgestoken, ja het blijft een geweldig gezicht zo al die bruggen.
Het was tijd voor een korte pauze, ik begreep opeens haar nervositeit......ze had nog een andere baan waar ze op tijd moest zijn.
Goed wij hadden tijd zat hahahaha dus ja dan maar een drankje doen.
De tour ging verder en we kwamen bij de Ponte Vecchio, ze vertelde over de goudhandel die er gedreven werd en dat dat de rede is dat er nu ook alleen hele chique juweliers zitten.
De tour liep op z'n einde, en ik moet zeggen we waren het ook wel zat, de drukte, het opletten en alle info pffff dat was best veel.
We zijn naar een plein gegaan waar een beetje wind en schaduw was.
Daar op een terras hebben we een uurtje bij zitten komen van de ochtend.
Gezien we nu niet meer naar het appartement konden om lekker even op te frissen zaten we te denken wat we gingen doen.
Het meeste hadden we al gezien, ik opperde om ons treinkaartje te veranderen naar eind van de middag ipv de avond.
Dat is gelukt, we komen nu om 19:00 aan in Cararra dat is een mooie tijd.
Maar goed Florence wat was/ben je mooi!
Je ademd states uit, romantiek en avontuur.
Het moment dat je uit de trein komt overvalt de stad je. Je loopt door de traten en steegjes en valt van de ene in de andere verbazing.
Sommige gebouwen zijn alsof je een sprookjesboek opend, weer andere zie je ridders en edelmannen voor je.
Allemaal hebben ze hard gewerkt voor wat de stad nu is, en de huidige generatie ziet wel in dat ze dit moeten behouden. Voor zichzelf, hun kinderen en niet op de laatste plaats voor ons. Ons de mensen die zich komen vergapen aan al deze history, maar ook genieten van de Florence cuisine en niet te vergeten de Chianti wijnen, de menu's met wildzwijn of last but not least de Pizza's.
We hebben genoten en zullen het er nog lang over hebben.
En nu in de trein dommelen er wat mensen weg, wij eten nog een overgebleven olijfje.
Morgen rust op de camping, ciao

We gaan twee weken met de caravan op pad om edelstenen te zoeken. Hopelijk vinden we een mooi juweel, hè?