Florence we komen eraan!

26 augustus 2025 - Florence, Italië

Een mooie dag, om half 7 uit bed, wassen tandjes poetsen en afromen.
De toilettassen nog even in de tas en alle laders want oh wat moet je zonder mobiel.
De auto stond buiten de slagbomen uit zekerheid, want we moesten op tijd bij het station zijn.
Ja onze trip naar Florence doen we per trein, dat is makkelijker in de stad, ook met parkeren.
Goed even snel langs de bakker want met een lege maag reizen is niet fijn.
Bij het starion in Cararra hebben we een parkeerplaats gevonden vlak bij het station.
Dat was mooi, zo hoefden we niet al te ver te lopen en waren we op tijd voor de trein.
We hebben zelfs nog  koffie kunnen halen voor onderweg.

Station CarraraHet perron was niet druk en de trein eigenlijk ook niet. We gingen eerst naar Pisa om daar over te stappen naar Florence.

Alles liep op rolletjes al was de trein vanuit Pisa wel erg druk.
We hadden een zitplaats bijelkaar dus dat was leuk, nou ja leuk we waren nog niet erg spraakzaam zo vroeg in de ochtend.
Florence station was erg druk, ik had gekeken of er ergens bagage kluisjes waren, nou zat.
Dus hop de bagage in een kluis/opberghok en wij de stad in. Het weer was prachtig, warm maar alles beter dan regen.

Plein met kathedraal

We zijn even op zoek gegaan naar een plekje om iets te ontbijten en drinken, de croissant van de ochtend was niet genoeg.
Je merkt gelijk dat je in een grote en drukke stad bent, links en rechts rijden de elektrische steps om je heen auto's die stapvoets rijden, karretjes waar je mee door de stad kan enz.
De stad ademd een bepaalde charme uit, een mij maak je niet gek style.
Veel Aziaten met hele grote koffers en zonnebrillen, oude dames in mooie jurken, jeugd met poloshirt en kraagje omhoog, en zwervers die helaas ook.
Goed we zijn voor de voet weg een beetje gaan lopen, het binnenstad gebied wordt doorkruist door de rivier de Arno (puzzelwoord). Er zijn dus een boel bruggen die je prachtige vergezichten bieden als je ze oversteekt.
De volgende overvloed zijn de kathedralen. De meeste zijn redelijk onderhouden, sommige echt mooi gerenoveerd daar moet je dan zo'n €8 entree voor betalen. Dat doen we dus niet, ik vind ze mooi maar niet om er voor te betalen.

Kerk

Na al een boel gezien te hebben was het lunchtijd, uiteindelijk dicht bij ons appartement (waar we pas om 3 uur in mochten) vonden we een klein restaurant met vers gemaakte italiaanse lekkers. We besloten een soort kaas/wordt plank te bestellen voor ons 5.

Kaasplank

Dat was goed gelukt, bijzondere kazen, spek, salami en honing op een bedje van salade.

Sinds de corona hebben ze hier in Florence bij sommige restaurants een zogeheten "wijn deurtje" hier klop je aan en vraag je een glas wijn naar smaak. Even later gaat het luikje weer open en wordt de wijn aangegeven.

Het wijnluikje

Hoe leuk is dit! Wij natuurlijk op zoek. En precies in de straat waar we moeten zijn is zo'n deurtje.

Kijk ze nou

Er stonden 4 mensen uit Australië waar ik al snel mee aan de praat raakte, we hebben erg gelachen im vanalles, de man zei ik heb mijn match gevonden wij moeten is de kroeg in gaan!
We waren beide overtuigd dat dit geen goede afloop zou hebben hahahaha
Ik vertelde van familie in Australië ze vroeg me waar wonen zij dan.....in Yackandandah.
Ze zei dat is een half uur van mijn vakantie huis je moet zeker is op bezoek gaan!

We hebben afscheid van ze genomen, want het zou een dolle boel geworden zijn.
Het was tijd om de bagage op te halen en naar het appartement te gaan, het is midden in de stad omgeven door geweldige gebouwen.
Het heeft airco, goede bedden en badkamers. Hier houden we het wel 2 nachten uit, even lekkrr douche en een uurtje rust pakken.
Want dat lopen door de hete stad vraagt wel wat energie.
We zijn in de avond weer het oude centrum ingegaan, ik kan niet beschrijven hoeveel mooie straatjes, gebouwen en pleinen ik gezien heb.

Straat artiest

En zeker na ons avondeten toen het donker werd en de stad zich hulde in romantiek. Overal lichtjes, en verlichte gebouwen.
Vanaf de bruggen leek het wel kerstmis zo mooi.

Bij avondlicht langs de Arno

Goed de dag liep ten einde, nog 1 afzakkertje voordat we slapen gaan......
Sommige hotels hebben een dakterras, ja dat moet je gezien hebben. Wij bij een hotel gevraagd naar het dakterras, we kregen een pasje en daarmee konden we naar boven.
Daar stonden lounge sets, stoelen met tafeltjes en een heus zwembad!

Langs het zwembad

Onde het genot van een cocktail hebben we Florence van bovenaf bewonderd.

Uitzicht bij avondIkke op het dak

Met die beelden gaan we nu lekker slapen om ons morgen weer in dit moois onder te dompelen.

1. Nancy:
    27 augustus 2025
    Wat leven we toch in een kleine wereld, hè? Grappig dat de mensen die je hebt ontmoet zo dichtbij wonen en ik denk dat ze misschien uit Beechworth of iets in de buurt komen. Oh, en je blijft bij ons, niet bij je nieuwe Australische vrienden, hahaha.

Florence klinkt precies zoals ik dacht en ik hoop dat het na covid is hersteld, want veel plaatsen hebben het nog steeds moeilijk.
    Wat een geweldige tijd en ik ben benieuwd hoe het vandaag is gegaan en wat je hebt gedaan.
  2. Kitty Ammerlaan:
    Geweldig dat luikje.🍷
  3. Je nichttt:
    27 augustus 2025
    Wooow! Wat een mooie stad! Daar wil ik zeker eens naartoe ! ✨ Veel plezier!
  4. Roos 21 augustus:
    27 augustus 2025
    Wat een mooie wereld waarin we leven, zo mooi en culinair lekker eten en je foto's prachtig, geniet jullie van de mooie tijd.🫶🥰😘