Vertrek richting Italië
16 augustus 2025 - Neuenburg am Rhein, Duitsland
Daar gaan we!
Allereerst wat leuk dat jullie met ons mee reizen!
Caravan en auto zijn er klaar voor, koffie, met puddingbroodjes, broodjes met gebakken ei en bacon, broodje gelderse en broodje Fricandeau met roomboter, "Guido's ballen", koekjes pepsi en water.
Nee dit is niet jullie boodschappen briefje, dit hebben wij mee, je weet maar nooit hè.
Wij zijn weer met z'n 4, caravan 2 rijd achter ons met Marcel en Annet.
De ochtend begon vroeg 6uur, en ja toen stond ik alweer met de gereedschap kist naast de caravan. We hadden een kapot remlicht, nou dat is voor ons een appeltje eitje. Wij hebben veel erger meegemaakt ondanks mijn overdreven voorzorg die ik/wij altijd nemen.
Maar goed we gingen, even bij H.I. Ambacht koffie en een laatste controle en hup de rit op.
Het was rustig en grijs buiten, de airco uit en gas nou ja 90km per uur dan he.
We waren rap door Nederland geen grenscontrole ofzo. Ja als het dan zo lekker gaat pak je gelijk ff door. Dus pas na 3 uur hebben we een pauze genomen. Tijd voor de puddingbroodjes!
Ook even de sanitaire stop, want ja na koffie komt scheiße hahahaha
Annet en ik werden bij voor de voeten gereden door een man in een heel klein autootje, hij had haast om in de wasstraat te komen.
Gelukkig bijna, want ja ik heb al een pleister en een bult op mn benen ......liep even tegen een stuk ijzer aan gister. Nou ik heb weer een paar nieuwe vloeken bedacht mozes wat deed dat zeer.
Vandaag hopen we 600km te doen richting Bazel, zoals het nu gaat gaat het prima, de weg is nog steeds rustig en de mannen houden de vaart erin.
Intussen zoek ik een beetje op de wegenkaart, ja op een papieren wegenkaart van de ANWB!
Ik kijk altijd graag naar wat ik zie in de omgeving en dan hoef je niet de hele tijd met je bloedheet wordende mobiel te zitten.
Thuis hadden Annie en ik al een beetje gekeken waar we uit konden komen.
Straks ga ik op mein goeiste deutsch even vragen of er plaats is voor ons om te overnachten.
Nou gelukt we worden verwacht op de camping, 50km voor Bazel!
Wat een mooie 1e dag zo ver gereden.
Bij aankomst zag ik een bus en een caravan voor ons rijden, ik dacht oh jee die gaan ook daar heen ! Ik spurten uit de auto om de tandloze opa en waarschijnlijk zijn zoon voor te zijn....pff voor niks er was plaats genoeg.
We mochten zelf kiezen waar we gingen staan, dus hop de èèn rechtuit de ander ernaast.
Het was best druk met overnachters, ook die al terug naar huis gingen.
We zijn even de camping gaan bekijken (lees de bar zoeken) en ik had intussen een reservering gemaakt om te eten, dat was een goed plan.
We hadden de bar snel gevonden, tussen bananen palmen! stonden wat tafels en was er een soort bar waar je wat kon bestellen.
Een welkom geschenk daar ons bier te warm was, we zijn aansluitend gaan eten. Alvast in italiaanse sfeer, het smaakte ons prima.
Pizza, pasta. Biertje en koffie
We hebben afgesproken om 8 uur de reis voort te zetten.
Eerst heerlijk douche en in een schoon bed stappen.
Morgen 2e etappe, gelukkig geen gekke dingen, ik beloof niks voor de toekomst .

Goeie reis voor vandaag 😘