Ja ja zondag markt dag!

23 augustus 2026 - Empuriabrava, Spanje

En met onze geliefde fietsen gingen wij richting markt, makkelijk ontbijt even bij het restaurant een koffie en een croissant.
Het was net als verleden week rete druk.
We hadden toen niet alles gezien dus we hadden een missie.....

Fietsen

En mij Fred wilde een nieuwe pet!
Nou dat kwam niet goed het werd een toffe hoed hahahaha.
Verder hebben wij eigenlijk geen kleding ofzo gekocht.
Ook hadden we nog niet alles van de levensmiddelen markt gezien, dus liepen we daar ook nog heen.
Marcel kocht Iberico varkens "spek", voor thuis, en we gingen voor olijven mmmm verse olijven.

Ibernico negro

Nou dat is gelukt, Annie moest even naar buiten want de warmte wordt haar soms teveel.
Ook hebben we een bakje tomaten gekocht, eerst proeven natuurlijk.

Tomatos

Ja en dan was het weer tijd om te hydrateren hahahaha de markt is dichtbij de boulevard dus dat is makkelijk.
Daar gingen de parkieten ook helemaal los daar, alle palmen waren bezet hahaha.

Palmen strand

We hadden snel een terrasje gevonden, ik bestelde slakken hahahha ze waren heerlijk.
Drankje erbij, Kir royal was wel lekker.
We hadden uitzicht op de dobberende bootjes en zwemmende mensen. Echt vakantie gevoel.

We zijn nog een stukje gaan fietsen richting de camping, en ja je wordt er dorstig van.
Oh daar was een bodega! Dan maar een Sangria voor de trek, was goed te doen. De man zei 10keer tegen ons: ah Joe loekkie loekkie op gooogel wij 1e tapas restaurant jij loekkie en hier eten hahahaha.
Best enthousiast dus!

Daarna op de camping zijn we gaan zwemmen, het was beter als de 1e keer. Lekker koel en niet te druk.
Het was te warm om te gaan zitten, nou dat regelen we.....
Stokjes gooien! We hebben zo'n spel mee dat je een stok moet gooien naar andere paaltjes voor punten......dorstig spel.
Oke ik heb niet èèn potje gewonnen pfff, ja ik gooi met links terwijl ik rechts ben. Ja niet eerlijk maar goed ik kan het handelen.

Stokjes gooienStokjes gooien

Tja dan maar even een rust moment voordat we gaan douche en op de fiets naar het dorp gaan om lekker te gaan eten.
De wind was flink aangetrokken dat bracht verfrissing maar ook windje tegen.
We hadden besloten om naar een bekend restaurant te gaan na de tegenvaller van gister.
Op de boulevard zaten de gelukzoekers met hun kleedjes vol handelswaar.
Het eten was goed en we hebben nog een dessert te nemen, voor mij was de keuze gemakkelijk: crepe con grand marnier hahaha eh un poko mas grand marnier por vavor?

Crèpe con Grand Marnier

Nou daar kwam mijn dessert, ter plekke de fik der in, ik gauw blazen natuurlijk hahaha.
Tijd om de fietsen te pakken en naar de camping te rijden. Daar was nog volop muziek en dansende mensen. Nee wij zijn doorgereden.
Toch wel moe van de hele dag, een Limoncello uit de vriezer als afzakkertje en dan tanden poetsen.
Nou in het toiletgebouw heb ik de boel nog even gek gemaakt! Ik zette vol in met : volare oh ho en ja hoor 3 meiden in feeststemming gingen vol meezingen, dansend in het gebouw en veel gelach. De meiden gingen piesen, dus ik zet nog een keer in maar dan :sweet Caroline....uit alle wc's ho o o so good so good.
Ja dat was even lachen zo laat op de avond.

Annet zingt mee

Morgen meer, Buenos dias

1. Petula:
    24 augustus 2026
    Een wc-concert; ik hoor je zingen! 🎤 🤣
  2. Diana:
    24 augustus 2026
    Als de drank in de man is , zingen we allemaal mee 😉