Dag 4 Roses

11 augustus 2026 - Empuriabrava, Spanje

Zo dat is lekker wakker worden, na een zweterige nacht, geplaagd door muggen hahaha
Ik ben om half 8 even naar een supermarkt gewandeld zodat we lekker konden ontbijten.
Een mooie grote winkel waar je niet zomaar uitgewinkeld bent.
Goed brood, beleg, melk en Boter en een halve liter bier uit de koeling jaja om de vleeswaren koud te houden.
Ik snap dat jullie zeggen: ik heb smoezen gehoord maar nee het was echt ter koeling!

Zwembad in de ochtend

Het is zo heerlijk rustig s'ochtens alles slaapt nog de vogels zingen de zon komt langzaam boven de zee uit.
En daarbij doet de zon ook de schaarse bewolking oplossen, dus de temperatuur schiet omhoog.
We hebben 2 prima plekken, ruim genoeg en water op de plek.

Ons plekje

Het sanitaire is echt schoon, er wordt kontstand (hahaha kont) schoongemaakt en gecontroleerd.
En afwasplaatsen genoeg, een hele rij en alles blinkend schoon.

Afwassen

In alle vroegte ziet het zwembad er erg uitnodigend uit.....
Echter toen wij gister een frisse duik wilde nemen kwamen we bedrogen uit.
Er hoefde alleen nog bouillon bij en je had soep, bah pislauw water.
Met wat dames en heren van formaat "dolfinarium". Nee snel douche en een drankje op terras.
Maar goed wij zijn blij!
Straks gaan we met z'n 4 boodschappen doen, onze gehuurde koelkast vol gooien.
Zoals altijd veel teveel en niet alles van ons lijstje hahahaha.
In de middag trokken we eropuit, Roses we komen eraan!
Te voet togen wij naar het strand en ja daar was hij klotsend, golvend verfrissend en diep groen!

Plaja

De mediterraanse zee.
Wat wordt ik toch altijd gelukkig van het strand en de golven.
Natuurlijk hop schoenen en kleding uit en de golven in. Genieten en voel ik de rust komen die ik zo hard nodig had.
Uit de zee was een heel ander verhaal joehoe het zand was zo heet dat wij spontaan de Flamingo konden dansen.
Wij waren echter met meerdere missies gegaan, zwemmen, drankje doen en sangria scooren bij de plaatselijke Bodega.
Nou dat was een feestje,  je kreeg een proefglaasje en de beste man zei: si si probe!

Proeven uit t vDuo proeven

Ik dacht ben je niet goed? Kijk is tegen wie je dit zegt.....4 sponsen met dorst hahahah.
Maar serieus geweldig, we waren goede klanten, met een paar liter sangria van verschillende smaak vertrokken we met de mededeling :tot morgen! Hij moest er om lachen, maar ik weet zeker dat hij ons weer ziet.

Dikke pretBodega

Super vriendelijk, en vol van kennis.
Marcel was ook gelukkig die kocht een bijzondere whiskey, altijd leuk.
We hebben een reservering gemaakt bij een plaatselijk restaurant voor vanavond.
Wat hebben we lekker gegeten, Paella,  sardientjes en Fred een stukje vlees.

Paella

De avond valt hier best snel, echter blijft het echt warm, zwetend lopen we terug naar de camping waar we blij zijn als we onder de douche kunnen stappen.
We hebben even geen plannen voor morgen gemaakt, even wennen aan dit leventje en temperatuur.

Voor nu zeg ik Buenos noches tot morgen.

1. Petula:
    12 augustus 2026
    Dat ziet er allemaal goed uit! Vooral die sardientjes hahaha!😜
  2. Dagmar, Justin en Sofia:
    12 augustus 2026
    Zo fijn om te lezen dat jullie goed zijn aangekomen en dat de plekken naar wens zijn.
    Heerlijk om nog eventjes te kunnen genieten van alle stilte in de ochtend voordat iedereen wakker wordt 🤭
    Zo te zien is de vakantie super begonnen!
  3. Theo:
    12 augustus 2026
    Super dat de aankomst positief is, dat is ook wel eens anders hebben wij zelf gemerkt. Dat voorspelt een fijne vakantie, veel plezier en niet teveel eten en drinken he!
  4. Diana:
    Fijn , en nu vooral de drie R s 💋
  5. Nancy:
    13 augustus 2026
    sounds like an ideal holiday destination, quiet mornings and nights with fun filled days and good food and drink just to help you get through the day.
    wonderful reading